Tips om uw kredietscore als student te verbeteren

Wat zijn enkele van de beste manieren om mijn credit score te verhogen?

Kredietscores zijn niet in steen geschreven; ze zijn een momentopname van uw kredietdossier op het moment dat de score wordt opgevraagd. Uw kredietscore kan omhoog of omlaag gaan (of hetzelfde blijven) terwijl uw kredietbestand wordt bijgewerkt met nieuwe informatie. Dus als u momenteel een lage score heeft, betekent dit niet dat deze voor altijd laag moet blijven. Aan de andere kant, als je een hoge score hebt, betekent dit niet dat je niet langer verantwoordelijk kunt zijn met je krediet!

Sommige studenten hebben een slechte – of zelfs niet-bestaande – credit score omdat ze simpelweg geen gevestigde kredietgeschiedenis hebben, en dit is volkomen normaal – vooral voor middelbare scholieren en studenten. Andere keren heeft een persoon in het verleden mogelijk krediet misbruikt (zoals een grote creditcardrekening ontvangen en nooit betalen) en hun kredietscore leed daardoor.

In beide gevallen moeten studenten weten hoe ze hun credit score kunnen verbeteren. Hieronder staan enkele van de beste manieren om uw kredietscore te verhogen, samen met tips om een goede kredietscore te behouden als u er eenmaal een heeft.

Stel vroeg krediet in

Vroeg beginnen met het opbouwen van uw kredietgeschiedenis – terwijl u op de middelbare school en de universiteit zit – zal op de lange termijn helpen, aangezien de lengte van de kredietgeschiedenis doorgaans 15% van uw totale score uitmaakt.

Uw ouders of vertrouwde familieleden kunnen u mogelijk helpen bij het vaststellen van krediet.

Geautoriseerde gebruiker met een American Express creditcard: je ouders kunnen je als geautoriseerde gebruiker toevoegen aan een creditcard waar iemand consequent betalingen doet. De betalingsgeschiedenis wordt toegevoegd aan uw kredietdossier. Hieruit blijkt dat u regelmatig kunt betalen en dat u deze op tijd kunt betalen. Het is belangrijk om te weten dat slechts enkele kredietscores deze betalingen voor uw kredietgeschiedenis beschouwen. U kunt hier vergelijken van verschillende creditcards.

Zet rekeningen op uw naam: Als u buiten de campus in een huis of appartement woont, kunt u mogelijk uw mobiele telefoon-, hulpprogramma- of huurrekeningen op uw naam zetten. Wanneer u regelmatig maandelijkse betalingen doet, helpt dit om een positieve geschiedenis op te bouwen op uw kredietrapport. Het is belangrijk om te weten dat slechts enkele kredietscores deze betalingen voor uw kredietgeschiedenis beschouwen.