Een onafhankelijke inspectie voordat u koopt

Het is het beste om een ​​gebruikte auto te laten inspecteren door een onafhankelijke monteur voordat u hem koopt. Voor ongeveer € 100 krijg je een algemene indicatie van de mechanische staat van het voertuig. Een keuring is een goed idee, zelfs als de auto is “gecertificeerd” en geïnspecteerd door de dealer en wordt verkocht met een garantie- of servicecontract. Een mechanische keuring is iets anders dan een veiligheidsinspectie. Veiligheidsinspecties zijn meestal gericht op omstandigheden die een auto onveilig maken om te rijden. Ze zijn niet ontworpen om de algehele betrouwbaarheid of mechanische toestand van een voertuig te bepalen.

Als u een inspectiefaciliteit vóór aankoop wilt vinden, raadpleegt u het telefoonboek onder ‘Automotive Diagnostic Service’, gaat u online of vraagt ​​u vrienden, familieleden en collega’s om verwijzingen. Zoek naar faciliteiten met certificeringen zoals een Automotive Service Excellence (ASE) -zegel en zoek online naar opmerkingen.

Vraag wat de inspectie inhoudt, hoe lang het duurt en hoeveel het kost.

Als de dealer u de auto niet van de kavel laat halen, misschien vanwege verzekeringsbeperkingen, kunt u mogelijk een mobiele inspectiedienst vinden die naar de dealer gaat. Als dat geen optie is, vraag dan de dealer om de auto te laten keuren bij een door u aangewezen instelling. U moet de inspectiekosten betalen. Als een dealer een onafhankelijke inspectie niet toestaat, kunt u overwegen om elders zaken te doen. Bezoek www.kentekencheck.net om informatie te krijgen over uw auto. U zult vragen kunnen beantwoorden zoals: wat is mijn auto waard?

Nadat het voertuig is geïnspecteerd, vraagt ​​u de monteur om een ​​schriftelijk rapport met een kostenraming voor alle noodzakelijke reparaties. Zorg ervoor dat het rapport het merk, het model en het VIN van het voertuig bevat. Als u besluit om een ​​aankoopaanbieding te doen bij de dealer na het bekijken van de inspectieresultaten, kunt u de geschatte reparatiekosten gebruiken om de prijs van het voertuig te onderhandelen.